РАДОВИ НА МОСТУ „ГАЗЕЛА“

29. јун 2010.

29.06.2010

 

Секретаријат за саобраћај саопштио је да радови на мосту „Газела” почињу 1. јула 2010.године. Током радова на мосту за саобраћај ће бити затворене излазнe рампe ка Кнеза Милоша и Топчидерској звезди и улазнe рампe из Савскe и Булеварa војводе Мишића.

Алтернатива затвореној улазној рампи из Савске улице ка „Газели“ из смера Калемегдана је следећа: Карађорђева, Немањина, Кнеза Милоша, улазна рампа на  мост „Газела“; или Карађорђева, Савска, Милоша Поцерца, Кнеза Милоша, улазном рампом на мост „Газела“.

Алтернатива затвореној улазној рампи из Булеварa војводе Мишића ка „Газели“ из смера Сајма је следећа: Булеваром Војводе Мишића до раскрснице са Дринском и даље Савском и Карађорђевом ка Старом савском мосту; или Сарајевском и Гаврила Принципа ка Бранковом мосту.

Алтернатива затвореној излазној рампи са „Газеле“ ка улици Кнеза Милоша је следећа: искључење са моста на излазној рампи у Савску ка железничкој станици, затим Дринском, Сарајевском, Вишеградском и лево у Кнеза Милоша; или аутопутем до петље Аутокоманда, затим искључење у Булевар ослобођења ка Славији, кружни ток Славија, Немањина и десно у Кнеза Милоша.

Од 1. јула биће дозвољено лево скретање из Вишеградске улице у улицу Кнеза Милоша.

Алтернатива затвореној излазној рампи са „Газеле“ ка Топчидерској звезди је следећа: аутопутем до петље Аутокоманда, затим искључење ка кружном току на Аутокоманди, Др Милутина Ивковића, Кнеза Александра Карађорђевића и лево у  Војводе путника ка Топчидерској звезди.

У улици Гаврила Принципа од раскрснице са улицом Михајла Богићевића до Црногорске улице биће уведен једносмерни режим саобраћаја ка Бранковом мосту од 1. 7.2010. године.

Током радова, на петљи код Хитне помоћи биће забрањен саобраћај за сва возила, осим за возила јавног превоза, возила хитних служби и возила градских комуналних предузећа.

Секретаријат за саобраћај апелује на суграђане да у току трајања радова на аутопуту максимално користе возила јавног превоза како би се умањиле гужве у зони радова и на алтернативним уличним правцима.

 

РАДОВИ НА АУТОПУТУ КРОЗ БЕОГРАД

Радови на аутопуту на деоници од моста „Газела“ (Сава центар) до петље „Тошин бунар“, почињу 3.7.2010. године

За саобраћај ће се затварати једна половина коловоза по деоницама, при чему ће се саобраћај одвијати двосмерно на другој половини коловоза.

Алтернативни правци на новобеоградској страни у оба смера су улице Милутина Миланковића и Булевар Зорана Ђинђића. Места укључења и искључења са аутопута су петље: “Тошин бунар“ („Омладинских бригада“) преко улице Тошин бунар (Омладинских бригада) и „Сава центар“ преко улице Владимира Поповића, којом се може приступити Старом савском мосту. Приступ Бранковом мосту се препоручује улицом Милентија Поповића и Булеваром Михаила Пупина.

Из смера Аутокоманде ка Новом Београду, алтернативни правци су улице: Савска и Карађорђева ка Старом савском мосту и Сарајевска и Гаврила Принципа које су једносмерне ка Бранковом мосту. Савска и Карађорђева су алтернативни правци и у супротном смеру.

У улици Гаврила Принципа од раскрснице са улицом Михајла Богићевића до Црногорске улице биће уведен једносмерни режим саобраћаја ка Бранковом мосту од 1. 7.2010. године.

За време трајања радова за саобраћај ће бити затворене рампе за укључење на аутопут из улица Шпанских бораца и Антифашистичке борбе. Режим саобраћаја на осталим рампама кружних петљи остаје непромењен као и на осталом делу новобеоградске уличне мреже.

Током радова на петљи код Хитне помоћи биће забрањен саобраћај за сва возила осим за возила јавног превоза, возила хитних служби и возила градских комуналних предузећа.

Секретаријат за саобраћај апелује на суграђане да у току трајања радова на аутопуту максимално користе возила јавног превоза како би се умањиле гужве у зони радова и на алтернативним уличним правцима.

РЕЖИМ РАДА ЛИНИЈА ЈАВНОГ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА

Од  1.7.2010. године, у оквиру ФАЗЕ Оа рехабилитације моста ”Газела” биће за саобраћај затворене улазне рампе из правца Савске улице и Булевара војводе Мишића ка мосту ”Газела” и излазне рампе са моста ”Газела” ка Улици кнеза Милоша и Булевару војводе Путника:

Линије бр.17 и 18 неће мењати трасе у зони моста ”Газела”;

Линије бр. 88, 89 и 601 делимично мењају трасе у зони моста ”Газела” у смеру ка Новом Београду, тако што ће возила са ових линија саобраћати до петље код ”Хитне помоћи” и назад преко моста ”Газела” до своје редовне трасе;

Линија бр.94 делимично мења трасу у зони моста ”Газела” у смеру ка Миљаковцу,  тако што ће возила са ове линије саобраћати до петље код Хитне помоћи и назад испод моста ”Газела” до своје редовне трасе;

Возила са линије бр.74 ће у оба смера уместо Улицом кнеза Милоша и моста ”Газела”, саобраћати преко Трга Николе Пашића, Дечанске улице и Бранковог моста затим ће саобраћати Улицом Шпанских бораца и Булеваром Зорана Ђинђића до своје редовне трасе.

успоставља се нова трамвајска линија са ознаком 13, која ће саобраћати од Блока 45 до Бановог брда а на коју ће бити преусмерена возила са постојећих трамајских линија бр.11 и 13, које ће се укинути.

У склопу поменуте измене трасе линије бр.74 биће укинута стајалишта ”Адмирала Гепрата” и ”Милоша Поцерца”  у смеру ка Бежанијској коси и  стајалишта ”Вишеградска”, ”Бирчанинова” и ”РК Београдђанка” у смеру ка Омладинском стадиону у Улици кнеза Милоша као и стајалишта ”Сава центар”, Београдска арена (Пролетерске солидарности) и ”Београдска арена” у оба смера на Новом Београду.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта ЈГС-а.

Од  1.7.2010. године, у оквиру рехабилитације аутопута (деонице од моста „Газела“ до петље Тошин бунар) – фаза 1 (деоница од петље Шпанских бораца до рампи ка улици Владимира Поповића):

Линија бр.17 и сезонска линија АДА 5 ће на делу од Омладинских бригада до моста ”Газела” саобраћати следећом трасом:

Булевар Др Зорана Ђинђића – Милентија Поповића – Владимира Поповића – уливна рампа ка мосту ”Газела” и даље редовном трасом;

Линије бр. 18, 88, 601 и сезонска линија АДА 2 ће на Новом Београду од кружног тока код Улице Шпанских бораца, саобраћати следећом трасом:

Шпанских бораца – Булевар Др.Зорана Ђинђића – Милентија Поповића – Владимира Поповића – уливна рампа ка мосту ”Газела” и даље редовном трасом;

Линија бр.89 ће на Новом Београду од раскрсница улице Антифашистичке борбе и Булевара Милутина Миланковића саобраћати следећом трасом

Булевар Милутина Миланковића – Милентија Поповића – Владимира Поповића – уливна рампа ка мосту ”Газела” и даље редовном трасом.

Линија бр.94 ће на Новом Београду од раскрсница улице Шпанских бораца и Булевара Милутина Миланковића саобраћати следећом трасом:

Булевар Милутина Миланковића – Милентија Поповића – Владимира Поповића – уливна рампа ка мосту ”Газела” и даље редовном трасом.

У склопу поменутих измена биће укинута стајалишта ”Сава центар”, ”Шпанских бораца” и ”Београдска Арена (Пролетерске солидарности) у Булевару Арсенија Чарнојевића (Аутопут) у смеру ка мосту ”Газела” за линије бр.17, 18, 88, 94, 601, АДА2 и АДА 5 као и стајалишта ”Милутина Миланковића” и ”Блок 24” у Улици Пролетерске солидарности у смеру ка мосту ”Газела”  за линије бр.89 и 94.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта јавног градског превоза.

У смеру ка Новом Београду и Земуну возила са линија брoj: 17, 18, 88, 89, 94, 601, АДА 2 и АДА 5 неће мењати трасе.