ПУНОМ ПАРОМ РАДИ СЕ У ЗЕМУНУ

19. мај 2021.

Многобројни инфраструктурни пројекти који се реализују у Земуну били су повод да се чланови већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и Ђорђе Дукић 19. априла увере на терену како напредују различити радови.

У току су завршни радови на реконструкцији Улице Атанасија Пуље. После ревитализоване водоводне мреже и постављања нових цеви и постављања потребне путне подлоге, екипе ЈКП ”Београд пут” раде припрему за завршно асфалтирање коловоза. Такође, успешно теку радови на реконструкцији и постављању новог асфалта у Улици Велике Међе – Нова 23. у Батајници.

 

Обимни радови се изводе и на потезу нове Железничке станице у Батајници, где су радници посебно ангажовани на изградњи пешачког потходника који спаја насеље Шангај са централним делом Батајнице.

 

Будући да су претходних дана у Oпштину стизале притужбе житеља насеља Грмовац да им се периодично искључује вода, чланови Већа Градске општине Земун су обишли ово насеље у уверили се да до несташица воде долази због обимних радова у оквиру друге фазе изградње водоводне мреже, чиме ће бити заокружена водоводна инфраструктура у овом земунском насељу које броји 500 домаћинстава.

 

Током обиласка терена чланови Већа су разговарали са грађанима који нису крили задовољство што је Општина укључена у решавање свих комуналних проблема где год да се ради и гради у Земуну.