ПУНКТОВИ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ ОБАВЕШТЕЊА О ИСПУЊЕНОСТИ УСЛОВА ЗА ПРИВРЕМЕНИ ПРИКЉУЧАК

17. октобар 2023.

Последњи дан за предају захтева за привремене прикључке на комуналну инфраструктуру био је понедељак, 16. октобар.

Влада Републике Србије усвојила је Уредбу којом прописује начине, услове и поступке за прикључење на електроенергетску мрежу, гасну мрежу или мрежу даљинског грејања, водовод и канализацију незаконито изграђених објеката.

 

Грађани који живе у нелегалним објектима могли су у року од 30 дана, почевши од 15. септембра 2023, да поднесу пријаве за прикључке.

 

Градска општина Земун ажурно ради на спровођењу процедура како би сви грађани у што краћем периоду остварили могућности да добију комунални прикључак.

 

У наредном периоду ће у месним заједницама Земун Поље, Угриновци и Нова Галеника, као и у Косовској бр.9 грађани моћи да преузимају обавештења о испуњености услова за привремени прикључак. Радно време пунктова је радним данима од 7.30 до 15.30 часова, с тим да се у Косовској бр. 9 радно време продужава средом и петком до 18 часова.

 

Такође, грађани који су предали захтеве у Бусијама и у Јединственом управном месту (ЈУМ), ул. Пуковника Миленка Павловића 3а у Батајници, своја обавештења могу да преузму средом и петком од 12 до 18 часова у ЈУМ-у.

 

За грађане Алтине пункт за преузимање обавештења је у ОШ ”Сава Шумановић”, ул. Добановачки пут бр.107 средом и петком од 12 до 18 часова.