ПУБЛИЦИ ПРЕДСТАВЉЕНА ”КУЋА СМЕШНИХ ОГЛЕДАЛА”

07. фебруар 2023.

 

Један од несумњивих културних догађаја године у нашој вароши је излазак из штампе и представљање капиталне седмотомне хронике Илије В. Јовичића ”Кућа смешних огледала”.

 

Обимна монографија Основне школе ”Лазар Саватић” нашла се пред читаоцима за 60 година њеног постојања и рада, из сећања и пера директора који је на тој функцији провео чак пола тог времена, прошавши професионални пут од наставника до првог човека ове угледне образовне установе, овенчане најпрестижнијим наградама за квалитет и значај.

 

Папирна хроника директора Јовичића бележи генерације и времена и сигурно ће бити незаобилазно штиво у реконструкцији битних догађаја из живота вароши земунске.

 

Представљање ”Куће смешних гледала” збило се – а где би другде – у свечаној сали ОШ ”Лазар Саватић”, а о монографији су говорили проф. др Миливоје Павловић, књижевник Драган Лакичевић, Милија Пантовић и Милан Илијин, док су изводе из хронике читали глумци, поникли из ове осмолетке Анђела Јовановић, Милош Танасковић, Никола Бруно и музички амбијент оплеменили звуцима Милован Пауновић, Петар Тошков и Наташа Миленковић, а модератори кроз незаборавно јануарско вече били Урош и Андреј Богдановић.