ПРОШИРЕЊЕ ГРОБЉА У УГРИНОВЦИМА

08. јун 2023.

На иницијативу Градске општине Земун, ускоро почињу радови на проширењу, уређењу и изградњи гробља у насељу Угриновци.

Град Београд је расписао тендер за избор извођача радова за планирану прву фазу проширења и уређења гробља за додатних 20,5 хиљада квадрата.

Пројектом је предвиђено, да се постојеће гробље прошири за девет гробних поља са 1225 гробних места различите структуре, што ће заузимати више од 60 одсто нове парцеле.

У првој фази радова, поред уређења самог гробља, радиће се пешачке стазе и проширења, уз формирање гробног трга, декоративне зелене површине и заштитни зелени појас, интерне саобраћајне површине, као и комунална инфраструктура, инсталације, водовод са јавним чесмама, канализација и расвета.

Како би грађани Угриноваца и околних насеља имали вечно почивалиште у складу са потребама, у другој фази радова планирана је изградња капеле са палионицом свећа, звоником и надстрешницом.

Такође, биће изграђени и нови административни и економски објекти, надстрешница улазног трга и паркинг.

Укупна површина гробља биће приближно 40 хиљада квадрата.

Општина Земун иницирала је и изградњу новог гробља у Батајници, и са проширењем гробља у Угриновцима, дугогодишњи горући проблем житеља ова два земунска насеља, који су своје најмилије морали да сахрањују на другим удаљеним гробљима, биће решен.