ПРОСЛАВЉЕН ДАН КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

08. фебруар 2024.

 

Високу, 103. годишњицу Криминалистичко-полицијски универзитет у Земуну, обележио је свечаношћу у сали која носи име по оснивачу прве полицијске школе у Србији, др Арчибалду Рајсу.

 

На свечаности, којој су присуствовали највиши државни званичници, сарадници и партнери из земље и иностранства, а гост је био и председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

Поздрављајући званице и студенте, ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Зоран Ђурђевић подсетио је на дугу и светлу традицију ове образовне установе прворазредног ранга не само у држави, већ и у региону и шире, која негује сарадњу са 42 универзитета у свету.

 

Ректор и државни секретар МУП-а Жељко Бркић наградили су најбоље студенте криминалистике, форензике, информатике и ИМТ-а, однсно националне безбедности.

 

Потом је уручио повеље сарадницима из иностранства с којима је КПУ у претходној години реализовао богату међународну сарадњу.

 

Приказан је кратак филм о раду свих факултета, а свечаност завршена културно-уметничким програмом у коме су учествовали студенти Универзитета и међународни хор.