ПРОМО ВОЖЊА ВОЗОМ 200 КИЛОМЕТАРА НА САТ ОД БЕОГРАДА ДО НОВОГ САДА

17. фебруар 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић 17. фебруара присуствовао је промотивној вожњи новог воза за велике брзине швајцарског “Штадлера” на линији Београд-Петроварадин, на којој су му се придружили председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфаструктуре Томислав Момировић, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, и други представници државних органа.

 

“Први пут у Штадлеровом возу, 200км на сат кроз Србију. Када сањате и циљеве постављате високо, када радите вредно и марљиво, онда се и снови остварују”, написао је председник Србије на Инстаграму.

 

Председник Вучић је раније најавио да ће почетком марта грађани моћи да се возе брзом пругом, 200 километара на сат, директно од Београда до Новог Сада, за само 35 минута, и то се данас остварило. Други воз, који ће исту релацију прелазити за 55 минута, стајаће на неколико станица – у Земуну, Батајници, Пазови, Инђији, Чортановцима, Карловцу и Петроварадину