ПРОМЕНЕ НА КОРМИЛУ ВК ГАЛЕБ

19. април 2023.

 

На ванредној седници управе ВК Галеб одржаној пре пар дана за нове чланове председништва изабрани су Јован Ђуричић Змај, Павле Станковић, Жарко Марјанов, Златко Блашковић, Зоран Продановић, Кристијан Стевановић, Марко Панић, Алекса Јовановић и Филип Продановић.

 

Примарни задаци новог руководства су да створе услове за рад такмичарима и рекреативцима спорта са најдужом традицијом у Земуну у готово напуштеним и девастираним просторијама Клуба.

 

Упркос неусловима, који су члановима једног од најстаријих и најтрофејнијих спортских клубова, као једини избор понудили тренинге на Ади, поред Дунава пред кућом, земунски веслачи се одржавају на високом трећем месту.

 

Нова управа очекује да консолидује чланство око заједничког циља: да се обнове чамци, опрема, клупске просторије и ”терени”, те да се полако враћају кући са Савског језера, на Дунав, где је ”галебовима” и место, а потом ће, уверени су, повратити и такмичарску форму.

 

У десетој деценији постојања и низања блиставих спортских резултата, ВК Галеб апелује на подршку најпре свих својих чланова, некадашњих чланова и управе и друштвену заједницу како би обновили хангаре, приступне стазе реци и регрутовали нову армију младих такмичара и рекреативаца на води богомданој за веслање и чувене регате.