ПРОГЛАШЕНИ ОПШТИНСКИ ПОБЕДНИЦИ ”ПАЖЉИВКОВЕ СМОТРЕ”

14. март 2023.

У оквиру такмичења ”Пажљивкова смотра” у којој су учествовали предшколци из 24 вртића и ученици првог и другог разреда из 11 основних школа у Земуну, у финалном квизу о безбедности саобраћаја и познавању прописа прилагођених њиховом узрасту учествовали су најбољи међу најбољима из вртића ”Зврк”, ”Лазар”, ”Пепељуга” и основних школа ”Бранко Радичевић”, ”Лазар Саватић”, ”Соња Маринковић”, ”Горња Варош” и ”Станко Марић”.

 

Финалном такмичењу у Основној школи ”Михајло Пупин” присуствовали су председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун и заменик председника Скупштине ГО Земун Савa Мишковић, начелница Управе ГО Земун Тијана Бакић, као и Томислав Петровић и Филип Живковић, представници Агенције за безбедност саобраћаја која ово такмичење организује већ традиционално у сарадњи са локалним саветима за безбедност саобраћаја.

 

У категорији финалиста предшколског узраста победили су малишани из вртића ”Зврк”. У категорији ђака првака као познаваоци сналажења у саобраћају најбољи су били ученици из ОШ ”Лазар Саватић”, док су међу ученицима других разреда победници из ОШ ”Соња Маринковић”.

 

Кроз реализацију сваке од фаза пројекта, деца су показивала завидна знања у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају. Ученицима су на програму биле игре у форми квиза прилагођене њиховом узрасту, уз асистенцију добро познатог Пажљивка. Иако екипе сада чека да покажу своје знање на регионалном, а затим и на републичком такмичењу, оно што су до сада показали указује на то да је циљ овог такмичења постигнут, а то је да ће безбедност у саобраћају бити подигнута на виши ниво.