ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА ПРОЈЕКТА „УПОЗНАЈ ДРЖАВУ СРБИЈУ“

01. септембар 2011.

Представници Градске општине Земун, Нада Ђурић, начелник Одељења за друштвене делатности и привреду и Дафина Башановић, шеф Одсека за друштвене делатности, присуствовале су свечаном пријему, који је одржан у недељу, 28. августа 2011. године у Белом двору за представнике локалних самоуправа и студенте из дијаспоре. Том приликом, општина Земун је од организатора добила захвалницу за учешће у реализацији пројекта „Упознај државу Србију“.

Боравак студената из дијаспоре реализован је у у оквиру пројекта „Упознај државу Србију“ у циљу обављања двонедељне праксе у осамнаест општина широм Србије.

Током реализације стручне праксе у Градској општини Земун студент друге године Нортвестерн универзитета из Чикага Катарина Космина и студент четврте године Универзитета Британске Колумбије из Ванкувера Борис Ранисављевић стекли су прва искуства у раду локалне самоуправе. У њиховој обуци, поред запослених у управи општине, учествовали су већ искусни практиканти, који више од четири месеца обављају стручну праксу у општини Земун.

 

Свечани пријем у Белом двору отворили су домаћини Њихова краљевска височанства престолонаследник Александар II Карађорђевић и принцеза Катарина. Извршна директорка, Виолета Јовановић, поздравила је присутне и захвалила се нашим студентима из иностранства, представницима локалних самоуправа, и другим партнерима пројекта. Позитивна искуства, која су деветнаесторо наших студената из разних крајева света, стекли током летње праксе у локалним самоуправама у Србији, присутнима је кратко представила студенкиња из Италије, Тијана

 

383_slika6

 

280820111018

 

Picture 006