ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА У ОПШТИНИ

08. март 2023.

 

Ученици и колектив ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” дочекали су 6. марта своје другове и, такође, учеснике у Еразмус+ програма, T. A. L. E. S. и  CODE:STEAM.

 

Трећег дана боравка у Батајници, за ученике, наставнике и професоре из девет школа и седам земаља – Бугарске, Грчке, Литваније, Румуније, Турске, Италије и Шпаније, приређен је пријем и сусрет са председником Градске општине Земун Гаврилом Ковачевићем, на коме је била присутна и начелница Управе Тијана Бакић и директор школе домаћина Игор Војновић.

 

”Сваки сусрет, свака размена искустава и упознавање са другим културама директно утичу на наше напредовање у друштву и узрастање у личности, а сви ми, ма колико се разликовали, припадамо истој мајци земљи, исти су нам корени, и имамо заједничку будућност. Ми старији вама морамо обезбедити услове за живот у миру и благостању”, рекао је између осталог председник Ковачевић у свом поздравном обраћању.

 

Добра атмосфера сусрета наставила се разменом поклона, а дружење са учесницима Еразмус+ програма настављено је обиласком историјско-културних и природних лепота вароши земунске.

 

После дана проведених у радионицама из области психологије и нових технологија, овакав активни одмор и разгледање Београда и Земуна за 40 ученика и 25 наставника из иностранства представљало је нову прилику да нешто ново науче о земљи својих домаћина, њиховој историји, обичајима, култури, што је и примарна мисија ”мобилности” Еразмус+  програма.