ПРИЈЕМ ЗА БОЋАРЕ

25. мај 2022.

Поводом одржавања Петог Међународног турнира ”Видовдан” на боћарском терену у насељу Алтина председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић 25. маја приредио је у свом кабинету пријем за организаторе ове традиционалне спортске манифестације.

 

Овај турнир се налази у календару сталних манифестација у области спорта Градске општине Земун. Поред домаће екипе из насеља Алтина и комшија из неколико београдских боћарских клубова, организатори очекују да ће на турниру, који се одржава 25. и 26. јуна, узети учешће укупно 32 екипе из земље и региона, попут Херцег Новог, Мељина, Дубровника, Читлука, Крања, Сомбора, Руменке, Руме, Новог Сада, Крушевца, Смедерева и других места.

Боћарски клуб Алтина тренутно у својим редовима има и државне репрезентативце, а посебно се поносе младим боћаркама које не пропуштају такмичења и својим ентузијазмом доприносе да се млади све више интересују за овај спорт.

Боћање у свету и Србији постаје све популарније, и као такво постало је олимпијски спорт. Репрезентативци Србије, последњих година, редовно учествују на такмичењима највишег ранга са којих се редовно враћају с медаљама.