ПРИКУПИМО ЗИМСКУ ГАРДЕРОБУ ЗА ДЕЦУ

09. октобар 2021.

У оквиру Дечије недеље, која се организује под покровитељством Владе Србије, вртић ”Бродић” у сарадњи са Градском општином Земун и многобројним специјализованим радионицама организовао је хуманитарну акцију и пратећу спортску анимацију деце и родитеља, која је одржана 9. октобра на Летњој позорници Земунског кеја.

 

Циљ хуманитарне акције је да се сакупи зимска гардероба за децу која је немају како би и њима било топло. Васпитачи вртића ”Бродић” су децу учили емпатији, солидарности, бризи за друге, а у складу са поруком овогодишње Дечије недеље: ”Дете је дете да га волите и разумете”.

 

Малишане су анимирали инструктори фудбала, учили су основе шаха, цртали и учили речи страних језика, а поједини родитељи су искористили прилику да се посаветују са логопедом.

 

”У време пандемије преко нам је потребна друштвена одговорност. Зимски период је пред нама. Уверен сам да има толико дечијих ствари које су некоме вишак у гардероберу. Ово је одлична прилика да покажимо солидарност и однесeмо рукавице, шалове, џемпере и другу гардеробу намењену малишанима до вртића ”Бродић”, где ће васпитачи сву прикупљену гардеробу проследити онима којима је неопходна”, рекао је члан Већа Ђорђе Дукић, уз напомену да ће Градска општина Земун и надаље организовати и подржавати  хуманитарне акције, а нарочито оне које ће допринети да наши малишани, без обзира у каквим условима живе, имају срећно детињство.

Сви заинтересовани за учешће у овој акцији чисте и очуване ствари за децу могу донети током октобра сваког радног дана од 10 до 15 часова у вртић ”Бродић”, Улица Александра Дубчека 12, Земун, телефон: 063/782-78-48.