ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ УЛИЦЕ ПАВЛА ВУЈИСИЋА

09. новембар 2022.

После комплетне реконструкције 250 метара Улице Павла Вујисића у земунском насељу Алтина у првој фази , од 9. септембра до 17. новембра биће обновљена нова деоница.

 

У другој фази радова у току је асфалтирање  још 290 метара ове важне саобраћајнице, којом пролази и јавни превоз.

 

Радове на деоници је 9. новембра обишао члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и уверио се да несметано теку планираном динамиком.

 

Врло је детаљно уклоњен претходни слој и рашчишћен терен за насипање, при чему су максимално заштићени водови и инсталације – у драгоценој сарадњи са грађанима који ту живе и познају терен, како у првој, тако и у наредним фазама посла.

 

На деоници од Улица Константина Кавафија, куда сада саобраћају возила јавног превоза,  машине већ асфалтирају и двоструким слојем новог асфалта ће наредних дана пресвући припремљену трасу. Урадиће се тротоари и шахтови, посебно брижљиво уредити сливници кишне канализације.

 

После 17. новембра започеће радови на уклањању старе подлоге у последњих 360 метара пута и трећа, завршна фаза, планирана до краја године, када ће се нормализовати и  редовна траса линија јавног превоза који пролазе кроз Алтину.

Овом опсежном реконструкцијом обновиће се једна од виталних и дужих саобраћајница у насељу Алтина од 2,1 километра, док ће у три фазе бити обновљена деоница од  укупно 900 метара.