ПРЕЗЕНТАЦИЈA ПРОЈЕКТА БГД.ЕКОНОМИЈА – ЕКОЛОШКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЗА МЛАДЕ

25. јул 2017.

Канцеларија за младе Градске општине Земун организовала је презентацију пројекта ”БГД.ЕКОномија” – развој еколошког предузетништва на територији Града Београда.
 
Пројекат БГД.ЕКОномија намењен је младима од 18 до 30 година, који се баве пољопривредом и пружа им могућност да добију практична и теоријска знања о узгајању и комерцијализацији кинеског брзорастућег дрвета пауловније.
 
Члан Већа Градске општина Земун Стеван Родић позвао је младе са територије Општине, нарочито оне који привређују у пољопривредним газдинствима родитеља да учествују у овом иновативном концепту еколошког предузетништва и на тај начин развију сопствени бизнис.
 
Обуку могу да похађају и млади који немају земљиште у власништву. Сви они који прођу процес, поред садница које ће добити, кроз појединачни саветодавни концеп ментора биће праћени до краја пословног циклуса. Пројекат је подржала стручна јавност, а реализацију је омогућила Канцеларија за младе Града Београда, уз финансијску помоћ Министарства омладине и спорта Републике Србије.
 
Реализација пројекта подразумева три фазе. Прва фаза пројекта обухвата програм обуке – практичне и теоријске. У другој фази млади у сарадњи са менторима ће покренути узгој уз обезбеђене саднице пауловније. У трећој, последњој фази, учесници ће имати прилику да представе резултате рада остварене током учешћа у овом пројекту.
 
Координатор Канциларије за младе ГО Земун Жељко Кларић, ракао је да пројекат има за циљ да подстакне самозапошљавање и предузетнички дух код младих.
 
Поред Градске општине Земун, партнери на пројекту су Градска општина Обреновац, а подршку су дале општине Палилула и Чукарица. Пројекат је вредан близу два милиона динара, траје шест месеци и обуку ће проћи око сто полазника, а по 50 садница добиће 30 младих који успешно прођу процес обучавања.
 
Сви заинтересовани се могу пријавити и више сазнати о пројекту на www.kancelarijazamlade.com.