ПРЕДСТАВНИЦИ ОДИХР ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ ОПШТИНУ ЗЕМУН

10. мај 2024.

Поводом предстојећих избора за одборнике Скупштине градске општине Земун, који ће се одржати 2. јуна, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима уприличио је консултативни састанак са делегацијом експерата Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР).

 

На састанку су сумирани резултати досадашњих постигнућа у раду и примени транспарентног вођења предизборног процеса.

 

Председник Ковачевић је захвалио на доброј комуникацији и спремности представника ОДИХР-а да учествују у својству посматрача током предстојећих избора.

 

Потврђена је спремност ОДИХР-а да учествују у процени спровођења избора у односу на усклађеност са ОЕБС-овим и другим међународним обавезама и стандардима за демократске изборе, као и усклађености са националним законодавством. 

 

У наредном периоду посматрачи ће пажљиво пратити све аспекте избора, укључујући предизборне и постизборне активности. Фокус ће, нарочито, бити усмерен ка примени правног оквира, спровођењу предизборне кампање, укључујући и кампању на друштвеним медијима, као и ка раду изборне администрације, решавању изборних спорова и медијској покривености избора.