ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА ГРАЂАНИМА О ПОЉОПРИВРЕДНОМ ЗЕМЉИШТУ

09. фебруар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић разговарао је 9. фебруара у свом кабинету са представницима грађана из Батајнице које мучи дугогодишњи проблем повраћаја власништва над пољопривредним земљиштем. 

У конструктивном разговору било је речи да је овај проблем који је настао због различитих законских регулатива и уредби још од краја шездесетих година прошлог века довео је до тога да имаоци својине постану корисници земљишта и да је сада потребно да се оно поново врати власницима. 

Општина стоји, а овај састанак то и показује, на располагању грађанима и пружиће сваку асистенцију и помоћ која је на нивоу општинских овлашћења. 

”Спремни смо да оформимо радну групу која ће усаглашавати процедуре са свим осталим инстанцама како би се утврдио редослед потеза и начин да се дође до позитивног решења”, рекао је Ковачевић.

Састанку су присуствовали и члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић и запослени у општинским стручним службама.

Општина ће свакако предузети све потребне процедуре, односно иницирати састанке са надлежнима из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Државним правобранилаштвом Републике Србије.