ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БЕОГРАДА ОБИШАО РАДОВЕ У БАТАЈНИЦИ

02. март 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима дочекао је градоначелника Београда Александра Шапића и заједно су обишли радове у Батајници: водовод у батајничком насељу Шангај, изградњу Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” и раскрсницу улица Пуковника Миленка Павловића и Нове 47.

 

Градоначелник Шапић је истакао да се само неколико месеци уназад на појединим великим пројектима крај радова није назирао, јер је, како каже, све било ”на дугом штапу”, али да је данас ситуација сасвим другачија. За сада сви радови теку по плану и до краја године ће већина радова бити приведена крају.

 

По речима председника Градске општине Земун Гаврила Ковачевића, у насељу Шангај ради се 21,5 километара водоводне мреже, од чега је трећина већ урађена. Биће обезбеђено око две хиљаде прикључака, тако да ће сва домаћинства моћи да користе нову водоводну мрежу.

 

Челници града и општине су се уверили да у Основној школи ”Светислав Голубовић Митраљета” радови напредују, а градоначелник је том приликом констатовао да је ово сада сасвим нова школа и по његовој процени биће то једна од најуређенијих у Београду. Ђаци, наредне школске године сешће у клупе дупло пространијег објекта своје ”Митраљете”.

 

Градска општина Земун финансира радове на уређењу дворишта школе, стаза, спортских терена, ограде и пратећих травнатих и зелених површина. Очекује се да ће радови почети крајем марта.

 

Посету Батајници градоначелник са сарадницима завршио је на раскрсници улица Нова 47. и Пуковника Миленка Павловића. Поред изградње саобраћајнице Нова 47, која представља наставак Шангајске улице и новоизграђеног надвожњака у Батајници, радови који се приводе крају укључују и реконструкцију Улице пуковника Миленка Павловића у дужини од око 250 метара и додавање саобраћајне траке. Улица Нова 47. добиће и обостране тротоаре дужине 148 метара, као и канализациону и водоводну мрежу.

 

Председник Ковачевић најавио је и изградњу још 700 метара приступних саобраћајница надвожњаку, које се налазе на шангајској страни.

 

У овом земунском насељу, очекује се реализација пројекта изградње нове Здравствене станице дупло већег капацитета са специјалаистичким службама.

 

Изградња дугоочекиваног новог гробље на 12 хектара ускоро креће, чиме ће бити решен један од горућих проблема житеља овог насеља.

 

Такође, и у другим земунским насељима ускоро ће почети реализација пројеката, попут проширења гробља у Угриновцима, а Земун очекује и реконструкција Главне улице.

 

Са градоначелником Шапићем ове локације су обишли и оперативни директор Дирекције за градско грађевинско земљиште за сектор за изградњу и надзор Милан Раинац, градски секретари за образовање и дечију заштиту и за инвестиције – Ненад Радић и Лука Петровић, као и чланови Већа ГО Земун Бошко Радовановић и Вукашин Бојовић.