ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАO ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ПРВОМАЈСКОЈ УЛИЦИ

23. август 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је дечије игралиште у Првомајској улици и у разговору са задовољним грађанима што сада деца имају где да проводе своје време сазнао шта је још потребно да се уради како би овај простор био још безбеднији за игру.

”Ми смо ове године у градском и приградским деловима Земуна покренули уређење десет дечијих игралишта. Уређена су и игралишта која су направљена пре четрдесет и више година. Ново време и потреба за наше најмлађе суграђане јесте да уредимо што више таквих игралишта како би имали свој безбедан простор за игру. Иза зграде у улици Првомајска 37 постоји још једна мала парцела где планирамо да направимо још једно дечије игралиште. Уз ребаланс буџета који најављује Град уредићемо и нове просторе за игру најмлађих. Реновираће се и игралишта која се налазе у оквиру вртића, да имају безбедне реквизите и подлогу”, рекао је Ковачевић.

У Првомајској улици од броја 33 до 35 су додати нови стубићи око игралишта, постављене су гумене плоче, дечије справе и засађено је ново зеленило. Водећи рачуна о заштити животне средине, набављене су нове канте за отпатке и простор је осветљен соларним светиљкама модерног изгледа, а постављене су и нове клупе. Ово игралиште добиће и ограду ка улици Милана Узелца, а приступне стазе ће бити саниране како се атмосферске падавине не би сакупљале.

Председник Гаврило Ковачевић је апеловао на суграђане, посебно на тинејџере који се у вечерњим часовима окупљају на дечијим игралиштима да се са пажњом опходе према реквизитима и отпатке бацају у за то предвиђене канте.