ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО РАДОВЕ НА ЗЕМУНСКОЈ ПИЈАЦИ

07. фебруар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је радове на изградњи канализационе мреже на потезу Масариковог трга, и том приликом разговарао са грађанима који су се интересовали када ће моћи поново на старом месту да пазаре на Земунској пијаци.

 

”У наредна три месеца решаваћемо комуналне проблеме, а који се односе на реконструкцију канализационе мреже. На Земунској пијаци било је доста воде која није имала где да отекне, па су плавили локали и подруми. Ту су старе дотрајале цеви, тако да је крајње време да и овај потез буде реконструисан”, рекао је председник Ковачевић.

 

Радови ће бити извођени у три фазе. У првој фази ће на простору паркинга бити скинута подлога, а затим ће да уследи изградња канализације и враћање застора.

 

У другој фази канализација ће се радити дуж обода пијаце, уз ограду Основне школе ”Лазар Саватић” ка Господској улици.

 

Трећа фаза подразумева радове према Београдској улици, уз објекте на паркингу, ка Улици принцезе Оливере (Петра Зрињског).

 

Новообележена жута паркинг места на простору где су се налазиле пијачне тезге само су привремено решење, док трају радови, а намењена су пре свега за снабдевна возила која доносе робу за пијачну продају, као и за возила станара који живе у околини. 

 

Када се заврше радови паркинг ће се налазити где је био и до сада на Масариковом тргу, а Земунска пијаца ће бити уређена по највишим стандардима до краја лета.

 

https://www.tanjug.rs/video-gallery/0ad40401-71b2-403b-8333-fe65dec481c1