ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО НАСЕЉЕ ОФИЦИРСКА КОЛОНИЈА

11. јул 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са чланом Већа ГО Земун Бошком Радовановићем и секретаром Секретаријата за инвестиције Града Београда Луком Петровићем обишао је део насеља Официрска колонија у Батајници како би на терену сагледао све проблеме са којима се свакодневно сусрећу житељи овог насеља.

 

Официрска колонија деценијама већ користи интерну канализациону мрежу која још увек није у систему одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација”. Потребна је и реконструкција интерне саобраћајнице која је у веома лошем стању.

 

У насељу је велики број крошњи које угрожавају електро и телекомуникациону мрежу, па је потребно да се гране редовно орезују. Грађани су замолили председника Ковачевића да им  помогне и у вези са одржавањем зелених површина које се налазе око два спортска терена, као и да се ова игралишта адекватно осветле.

 

Председник Гаврило Ковачевић је обећао окупљеним грађанима, да ће учинити све што може како би се што пре успоставио комунални ред.

 

Да подсетимо, некада су у овом крају живели углавном официри који су службовали на Батајничком аеродрому и у околним касарнама. Временом се демографска карта променила, па данас поред потомака официра живе и други мештани Земуна.