ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ И ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДА БЕОГРАДА ОБИШЛИ НОВУ ПОДЗЕМНУ ГАРАЖУ ”ПИНКИ” И ГЛАВНУ УЛИЦУ

13. децембар 2023.

 

Завршне радове на изградњи нове подземне гараже ”Пинки” и реконструкцији  Главне улице 12. децембра обишли су председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић са сарадницима.

 

Нова подземна гаража ”Пинки” изграђена је на површини од 5.407 квадрата у једној подземној етажи, са 150 паркинг места. Плато изнад гараже се уређује делом као зелена површина са пратећим мобилијаром и расветом, а делом као простор за пешаке.

 

”Ово је прва подземна гаража коју је финансирао град Београд после 2004. године од својих средстава и практично урађена у року”, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Шапић и најавио званично отварање око Божићних и Новогодишњих празника.

 

Обилазећи радове на реконструкцији Главне улице, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић закључили су да се они одвијају предвиђеном динамиком и да је реалан рок да се централна земунска саобраћајница отвори најкасније до краја фебруара 2024. године.

 

У току су завршни радови на замени водоводних и канализационих цеви, на измештању и заштити постојећих електроенергетских објеката, телекомуникационих инсталација, топловода, гаса и јавне расвете и финалном обрадом – тротоарима и ивичњацима, сигнализацијом и пешачким острвима.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић каже да ће захваљујући председнику Александру Вучићу, у наредних неколико дана започети радови на реконструкцији улица Мајора Зорана Радосављевића, Курирске у Земун Пољу и кишне канализације дела улице Павла Вујисића.

 

”Осим тога, Градска општина Земун ће ангажовати извођаче на уређењу шест дечијих игралишта, од којих су четири у склопу дворишта вртића, што ће побољшати услове боравка наших најмлађих суграђана у предшколским установама. Захваљујући успешној сарадњи на свим нивоима, надамо се да ћемо стварати све бољи и лепши амбијент за одрастање, рад и живот, јер – Земун не сме да стане”, рекао је председник Ковачевић.

 

Круна центра Земуна са подземном гаражом и реконструисаном Главном улицом, као две капиталне инвестиције, освежиће заштићену амбијенталну целину Старо језгро Земуна.