ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ И ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ОБИШЛИ РАДОВЕ У ГРМОВЦУ

05. септембар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и градски менаџер Мирослав Чучковић обишли су радове на реконструкцији и проширењу пута Грмовац – Добановци.

 

Радове на уклањању старе подлоге, дренажу, насипање и асфалтирање коловоза на деоници у дужини од 1,6 километара, покренула је Градска општина Земун.

 

Потез од пумпе ”Лукоил” до уласка у насеље Грмовац је од изузетне важности за грађане насеља Грмовац, будући да ту пролази и линија јавног превоза 606.

 

Председник Ковачевић подсетио је да су у претходном периоду изведени радови на повезивању 4. Нове и 5. Нове улице, што је био предуслов да се ова линија градског превоза продужи и повећа број стајалишта на релацији Добановци – Грмовац.

 

Од понедељка, 4. септембра траса ове линије је трајно промењена, а обухвата више улица у насељу Грмовац.

 

”Градска општина Земун је константно ангажована на уређењу саобраћајне инфраструктуре у свим земунским насељима. Сталним обиласком терена и у комуникацији са грађанима, идентификујемо шта је то што треба урадити, и зато су данас у Земуну машине на десетини локација”, истакао је Ковачевић, нагласивши да су у Грмовцу и комплетно уређени тротоари и паркинг испред цркве Светог Илије, а у наредном периоду размотриће се могућности да се обезбеди и више паркинг места. Тренутно се у Грмовцу изводе радови на насипању великог броја улица, а предвиђено је и реконструисање 4. Нове.  

 

Челници општине и града су обишли локалну цркву посвећену Светом Илији и у парохијском дому разговарали са старешином храма свештеником Владимиром Милановићем и окупљеним грађанима.

 

Градски менаџер Мирослав Чучковић истакао је добру сарадњу Општине Земун и Града Београда што доказује и данашњи обилазак терена, као и разговор са Грмовчанима.

 

Уједно, то је била и прилика да грађани укажу општинским и градским руководиоцима да је неопходно изградити још један нови пут у овом земунском насељу.

 

Како кажу, потребан им је пут до Шимановаца, који су ваздушним путем удаљени свега километар, а веома им је потребан и нови вртић, будући да више нема места за смештај малишана из Грмовца у добановачки вртић.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић подсетио је да Општина финансира превоз ученика који живе у насељу Грмовац до Основне школе ”Стеван Сремац” у Добановцима и да ће бити покренута процедура код Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Града Београд за куповину земљишта, будући да је неопходна изградња вртића у овом насељу.

 

Обилазак насеља Грмовац је само једна у низу активности које спроводи Градска општина Земун у сарадњи са Градом Београдом, са циљем  да се у непосредној комуникацији укаже на пројекте које треба урадити како би се побољшали услови живота.