ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ОБИШАО РАДОВЕ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ

09. октобар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је радове на потезу од зоне раскрснице са улицом Авијатичарски трг до раскрснице са Караматином улицом где се тренутно изводи фаза 3 реконструкције Главне улице.

 

После двонедељних радова раскрсница Главне са улицама Караматином и Цара Душана, као и Трг Бранка Радичевића и Василија Василијевића пуштена је и проходна за саобраћај. Кроз Караматину улицу сада поново саобраћају возила јавног градског превоза по режиму који је био на снази до 23. септембра.

 

”Екипе извођача радова радиле су пуном паром у зони укрштања Главне са Караматином улицом како би се испоштовали задати рокови. Замењене су све водоводне, канализационе, електро и друге инсталације. Коловоз је асфалтиран и постављена потребна сигнализација, тако да очекујем да ће саобраћај сада боље функционисати”, рекао је председник Ковачевић и том приликом упутио апел грађанима да имају разумевања за радове који ће централну земунску улицу учинити једном од најлепших у Београду.

 

То се, уосталом, већ види на потезу од Авијатичарског трга до Давидовићеве улице где је комплетна инсталациона мрежа већа урађена, коловоз асфалтиран, а у току су завршни радови на уређењу тротоара и дрвореда. Половином новембра ће и овај потез Главне улице бити проходан за саобраћај.

 

Радови се одвијају у пуној ширини постојеће регулације, која се креће од 22 до 28 метара. Коловоз ће бити од асфалтног застора, а тротоари и ивичњаци, који се већ могу видети су од камена са уграђеним плочама за слепе и слабовиде. Предвиђа се и уклапање са свим попречним саобраћајницама. Планирана је корекција на појединим раскрсницама, што ће, уз проширење постојећих трака и тротоара, обезбедити већу и функционалнију проходност возила јавног превоза. Између осталог, биће изграђена и издигнута пешачка платформа на укрштању Господске улице са Главном, како би се у тој зони омогућило комфорније повезивање пешачког саобраћаја. Рок за завршетак радова је крај фебруара 2024. године.