ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ГОСТ ОТВАРАЊА РАДОВА НА САОБРАЋАЈНИЦИ НОВИ БЕОГРАД – СУРЧИН

31. март 2021.

Председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, министар грађевинарства Томислав Момировић, амбасадорка Народне Републике Кине Чен Бо, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић,  председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, председници општина Сурчин, Нови Београд и Обреновац, представници кинеских компанија који учествују у реализацији изградње пута и директори јавних предузећа присуствовали су 31. марта свечаном отварању радова на саобраћајници Нови Београд – Сурчин.

Деоница Нови Београд – Сурчин биће део ауто-пута Е-763, дуж Коридора 11, односно аутопута Милош Велики.

”Изградњом деонице која ће спојити Нови Београд са Сурчином, овај део града постаће један од најлепших делова Београда. Цео овај пројекат није само изградња ауто-пута, већ је један развојни пројекат који доноси много нових садржаја”, најавио је на отварању радова председник Вучић.

Траса од Новог Београда до Сурчинске петље требало би да аутопут Милош Велики учини приступачнијим становницима централних градских општина, јер они сад морају да путују аутопутем Београд-Загреб до обилазнице око Београда да би се укључили на нову саобраћајницу ка Чачку. Када овај део пута буде завршен, возачи ће моћи да се укључе из Војвођанске улице, где се планира изградња кружног тока.

Градска магистрална саобраћајница Нови Београд – Сурчин пројектована је за брзину кретања возила од 80 километара на час.

Уговором са кинеским извођачем ”China Comunications Construction Company” рок изградње је прецизиран на 18 месеци, а инвестиција је вредна 70,5 милиона евра.