ПРЕДСЕДНИК КОВАЧЕВИЋ ПОВОДОМ УРУШАВАЊА ЗИДА ФАБРИКЕ ”ИМПА”

15. децембар 2021.

Објекат бивше фабрике ”Импа” из Земуна налази се између улица Марије Бурсаћ и Сестара Миловановић, а зид који прети да се обруши је у Улици Милана Узелца.

”У недељу увече док смо били на терену у акцији чишћења снега приметили смо да се зид урушава према унутрашњости парцеле, и одмах смо позвали Секретаријат за инспекцијске послове Града Београда – грађевинску инспекцију да се обележи небезбедно место. Спроведен је поступак и донето је решење о забрани коришћења, односно уклањању објекта. Управо јутрос у договору са ‘Паркинг сервисом” уклоњено је последње возило које је налазило на предметној локацији, како би била избегнута свака евентуална штета, рекао је председник ГО Земун Гаврило Ковачевић за Београдску хронику, нагласивши да су сувласници на парцели Градски фонд за стамбену изградњу Града Београда и фирма ”Блумен маркет” из Аранђеловца и да се тражи оптимално решење да се део објекта што пре уклони.

Покренуте су све процедуре да се објекат уклони како не би представљао опасност за грађане који живе у овом делу Земуна.