ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО ЂАКЕ У ШКОЛИ ”МИТРАЉЕТА”

01. септембар 2023.

Поводом почетка нове школске године, председник Србије Александар Вучић, министарка образовања Славица Ђукић Дејановић, градоначелник Београда Александар Шапић, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић са сарадницима обишли су надограђену и реконструисану Основну школу ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара.

 

Високим званицама ђаци су приредили пригодну школску приредбу, а затим је председник Вучић са сарадницима обишао школску библиотеку и у реновираним учионицама првацима пожелео успешно школовање.

 

”Будите вредни да се сви вама поносе. У школи ће вам бити супер, имаћете другаре, али морате да учите и да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите -спортисти, професори, председници”, рекао је Вучић.

 

Ове школске године први разред у ОШ ”’Светислав Голубовић Митраљета” уписала су 104 ученика, 49 девојчица и 55 дечака, а укупно првака у Земуну има 1812 у 20 основних школа.

 

Градска општина Земун је издвојила средства за радове на уређењу дворишта школе, стаза, спортских терена, ограде, пратећих зелених површина и учествовала је у сваком кораку током грађевинских радова на доградњи школе. Такође, издвојена су средства за изградњу тротоара ка прилазу школи у Улици браће Смиљанић.

 

У складу са мерама енергетске ефикасности, Градска општина Земун је финансирала израду пројектно-техничке документације за прикључак школе на гасни систем грејања.

 

Школа сада може да прими две хиљаде ученика, има 5200 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете.

 

У складу са највишим стандардима ђацима је доступна општа и зубарска амбуланта, прилагођен простор за целодневну наставу, као и трпезарија са наменском кухињом,  а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

 

Урађене су нове инсталације водовода и канализације као и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. Реконструкција је обухватала радове и на термотехничким инсталацијама, обновљене су интерне саобраћајнице, паркинг простор и постављена нова расвета.

 

default