ПРЕВЕНЦИЈА ПАТОЛОШКОГ КОЦКАЊА

10. новембар 2014.

Под покровитељством  општине Земун, а у организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере у петак, 7. новембра у великој сали (Ул. Косовска бр. 9), одржана је још једна у низу едукативних радионоца превенције патолошког коцкања.  Пројекат под називом „Коцкање са животом није игра“ одржава се другу годину за редом на иницијативу Скупштине града Београда и „Гранд казина Београд“.

Око стотину ђака трећег и четвртог разреда Собраћајно-техничке школе чуло је предавање прим. др Вере Трбић  о томе како се постаје зависник од  коцке, превенцији, последицама и заблудама да се лако може престати с коцкањем. Глумац Иван Јевтовић је кроз три монодраме које описују  средњошколце који су имали проблем са овим пороком покушао да предочи разлику између рекреативног, друштвено-прихватљивог и импулсивног, патолошког коцкања које угрожава младе, њихову породицу и друштво у целини.

У наставку пројекта, 17. новембра  ученици  Саобраћајно-техничке школе и Медицинске школе „Надежда Петровић“ имаће прилику да сазнају нешто више о симптомима, опасностима  и погубним последицама патолошког коцкања као болести зависности.

 

1-4564564

 

2-456789

 

3-783156