ПРВО СТРУЧНА ПРАКСА, ПА ОНДА СТУДИЈЕ

02. август 2011.

На стручној пракси за 21 незапослено лице, коју од 18. априла 2011. године Општина Земун организује у сарадњи са Националном службом за запошљавање налазe се и пет лица са средњом стручном спремом. Међу њима је и Бошко Столић, апсолвент на Факултету за међународну економију.

„Брзо пракса пролази, а желео бих да није тако“, каже нам Бошко, који своја прва радна искуства, као матурант VIII Београдске гимназије стиче на пријему поднесака у општинској писарници. Како каже, велику захвалност дугује колеги Александру Нешковићу који га је увео у посао пријема поднесака. С обзиром на то да је унос података дигитализован, Бошко стигне на крају дана да одмени и колегиницу Драгану и однесе предмете референтима по општинским одељењима.

Будући да се стручна пракса за лица са средњом школом завршава 19. октобра 2011. године, Бошко Столић планира да настави студије, а затим и упише постдипломске студије агроекономије на неком од престижних италијанских универзитета.

„Захвалан сам свима који су ми омогућили да обавим стручну праксу у општини Земун. Реноме који има овај орган локалне самоуправе биће најбоља препорука приликом заснивања радног односа када завршим студије“, каже Бошко Столић.

 

PISARNICA