ПРВИ ЗЕМУНСКИ МАТИНЕ

31. децембар 2022.

На Великом тргу у Земуну грађани су испратили Стару и загрејали се уз музику четири ди-џеја, кувано вино и чај, пробране ресторанске специјалитете и деда Мразеве за дочек Нове 2023. године.

 

Уз подршку Градске општине Земун Удружење грађана ”У земунском маниру” организовало је 31. децембра од 14.30 до 21 час по први пут манифестацију, која ће, како очекују, постати традиција.

 

Весељу и дружењу присуствовао је и председник ГО Земун Гаврило Ковачевић са својим сарадницима.

 

”Све време је владала сјајна атмосфера, уз пробрану понуду земунских угоститеља, а Земунци су долазили породично у овај провод, после чега ће наставити на договорени дочек.

 

Идеја да окупимо своје суграђане, пријатеље, комшије је у потпуности успела и драго нам је да је препозната и прихваћена ”из прве”, што значи да ћемо у ову традицију варошког окупљања уложити још веће напоре”, изјавио је председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић.

 

Ди-џејеви Према, Che Woo, Вук Вукосављевић и Уна Андреа зачинили су  сјајну атмосферу модерним ритмовима.

 

Гајић је најавио и дан после дочека, традиционалну првојануарску манифестацију ”Трг отвореног срца”, која почиње од 11 часова, такође на Великом тргу и бројне садржаје, намењене првенствено најмлађима.

 

Почетак провода је резервисан за дечије песмице и дружење с омиљеним маскотама, уследиће Џумбус плес аниматора, потом ће кловн Шашавко извести свој Кловновски шоу, за љубитеље позоришта ће ученици земунских основних школа ”Заумница” извести ауторску представу ”Зимска прича”, а наступиће и бенд Школе за ученике оштећеног вида ”Брајтони”.