ПРАКТИКАНТИ У ОПШТИНИ ЗЕМУН

15. јул 2013.

У  оквиру спровођења активне политике запошљавања градска општина Земун je почетком априла 2013. године конкурисала на јавни позив за реализацију програма ”Стручна пракса у 2013. години”, а који је расписала Национална служба за запошљавање.

После закључења конкурса, одобрено је финансирање овог програма, а затим је и потписан Уговор између градске општине Земун и Националне службе за запошљавање о спровођењу стручне праксе.

Закључени су Уговори о стручном оспособљавању за три незапослена лица без радног искуства. Своја прва радна искуства практиканти су почели да стичу почев од јуна 2013. године у оквиру општинских одељења.

Национална служба за запошљавање је обезбедила месечну надокнаду за референтске послове у износу од 12.000 динара у трајању од шест месеци, док ће лице са вишом стручном спремом у наредних девет месеци примати 16.000 динара и високом стручном спремом у наредних дванаест месеци 20.000 динара. У складу са степеном стручне спреме ангажована лица раде на пословима радних књижица, у кадровској служби, као и у Канцеларији за локални економски развој.

Њихово напредовање током стручне праксе пратиће Канцеларија за локални економски развој Градске општине Земун. Сви полазници који успешно обаве стручну праксу, моћи ће да полажу државни стручни испит.

 

P1030533