ПО ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ У ОПШТИНУ УМЕСТО У ПИО ФОНД

09. октобар 2023.

 

Градска општина Земун је, излазећи у сусрет својим најстаријим суграђанима, уступила  ПИО Фонду шалтере на којима ће земунски пензионери моћи да се пријаве за пензионерске картице. Шалтери 11 и 12 у Општини Земун почели су са радом у понедељак, 9. октобра, а грађани ће услуге ПИО Фонда моћи да користе радним данима у периоду од 7.30 до 15.30 часова.

 

Такође, сви пензионери са територије Општине Земун, који су већ поднели захтев за издавање картице, на истим шалтерима моћи ће да подигну своје нове картице.

 

На овај начин ће им бити олакшана услуга и смањено чекање у редовима, с обзиром да се просторије ПИО Фонда у Новом Београду реновирају, а пунктови за пензионерске картице су привремено измештени на Дорћол.

 

Пензионерске картице ПИО Фонда омогућавају пензионерима низ погодности и попуста приликом плаћања многобројних производа и услуга. Посебно су корисне категорији пензионера са пензијама нижим од 40 хиљада динара, којима се урачунавају бодови на сваких потрошених 500 динара, а кад се прикупи довољан број могу уштедети и за бесплатну услугу или робу.

 

О популарности пензионерске картице говори и бројка више од 730 хиљада пријављених пензионера.

 

Више информација, као и инструкције за подношење захтева можете пронаћи на интернет страници Пио Фонда http://www.pio.rs/sr/penzionerske-kartice.