ПОШУМЉАВАЊЕ УГРИНОВАЦА

22. април 2024.

Градска Општина Земун покренула је још једу еколошку акцију. У сарадњи са Министарству заштите животне средине у земунском насељу Угриновци посађено је  50 стабала багрема.

 

У акцији пошумљавања учествовали су председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић, председник Месне заједнице Угриновци Зоран Туфегџић и еколошки активисти.

 

У претходном периоду у Угриновцима су формирани дрвореди са 330 платана дуж четири улице. Такође, у сарадњи са ЈП ”Србијашуме” у дворишту Основне школе ”Станко Марић” посађена су стабла платана и пољског јасена, чиме је реализована још једна акција озелењавања.

 

Сличне акције се настављају и у другим земунским насељима. Треба нагласити да општина Земун заузима друго место после Новог Београда по броју стабала у Граду, што износи 16 одсто од укупног броја дрворедних стабала на подручју десет градских општина у Београду.

 

Озелењавање и пошумљавање Земуна је у складу са документом ”Стратегије пошумљавања подручја Београда” и један је од циљева Акционог плана заштите животне средине Градске општине Земун за период од 2023. до 2025. године.