ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ КОД ”ПИНКИЈА”

10. август 2022.

Градња прве подземне гараже у Земуну, чија је локација плато испред Јавног предузећа ”Пинки” почела је измештањем топловодне мреже у заштитном појасу дела улице Немањине и Градског парка, а затим следи уклањање асфалта и копање темеља. Површина гараже ће бити 5407 квадрата, имаће један ниво и 150 паркинг места. Улаз у јавну гаражу ће бити из улице Градски парк, а излаз ће бити у Немањиној улици, односно делу између спортског центра и зграде Пољопривредног факултета.

Већ дуги низ година овај простор се услед повећаног броја возила и мањка простора за паркинг, уместо као трг, користио као отворени паркинг простор, па је постојеће поплочавање од бетонских плоча пропало, а зелене површине су девастиране.

Када се изграде етаже, уредиће се зелене површине на самом платоу испред ”Пинкија”, који ће бити поплочан са новим клупама. Остају паркинг места ка градском парку, а дрворед ка Немањиној улици биће у потпуности очуван, те ће се додати саднице тамо где буду недостајале.

Градска општина Земун покренула је иницијативу да се изграде још две јавне гараже у централној зони Земуна како би се решио проблем паркирања.