ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ НА АЛТИНИ

28. октобар 2015.

 
Председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника Дамир Ковачевић обишли су са градским менаџером Гораном Весићем и чланом Градског већа Стевом Таталовићем радове на изградњи фекалне канализације у насељу Алтина. Радове изводи Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда.
 
Обиласку радова на Алтини присуствовали су и члан Већа општине Земун Гаврило Ковачевић, одборник СО Земун Бошко Јевић, директор Дирекције за грађевинко земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Светозар Веселиновић и заменик директора Владо Секулић и председник МЗ „Нова Галеника“ Далибор Стефановић.
 
„Општина Земун је трајно решење проблема фекалне канализације у насељу Алтина поставила као један од својих приоритета, а сада је системско решење за овај део града нађено. Ово је проблем који је дуго таворио у месту. Као што смо обећали на почетку мандата, настављамо са равномерним развојем свих делова наше општине, као и са овим и оваквим пројектима, у сарадњи са градом и Дирекцијом за грађевинко земљиште и изградњу Београда. До краја године очекујемо да завршимо планове детаљне регулације, који нам омогућавају да се уради пројектна документација за сва насеља која немају водоводну и канализациону мрежу. Срамота је што су грађани Алтине дуго чекали на канализациону мрежу, што је последица немарног односа претходне власти према овом делу Земуна, али ми желимо да гледамо у будућност. Желим да поручим грађанима који живе у улицама које се уливају у Добановачки пут да ће моћи сукцесивно да се прикључе на мрежу, тако да ће већи део насеља бити покривен. Што се тиче одводњавања површинских вода за Алтину 2, у току је израда пројекта за Улицу Павла Вујисића и за тај део Алтине који је угрожен атмосферским падавинама“, изјавио је председник општине Земун Дејан Матић.
 
Горан Весић је најавио да ће се током ове и следеће године на територији општине Земун урадити канализација у насељу „Плави хоризонти”, што се дуго чекало, и у те радове ће бити уложено око 500 милиона динара, а такође почеће и пројектовање за Алтину 2.
 
„Канализација се ради и у Батајници, на иницијативу општине Земун, а вредност је 380 милиона динара. Трудићемо се да у наредном периоду овај део града има статус као и сваки други део Београда. Иако је срамота да неки људи у 21. веку добијају елементарне услове за живот, нажалост то је ситуација коју смо затекли“, нагласио је Весић.
 
Члан Градског већа Стево Таталовић рекао је да је проблем грађана Земуна и недостатак вртића.
 
„Тендер се ускоро расписује, а радови за објекат површине од око 600 квадрата крећу у марту следеће године“ најавио је Стево Таталовић.
 
Он је навео да је проблем и проширење објекта школе која ће бити надограђена. Следеће године ће бити спроведен поступак како би оне наредне били повећани капацитети за потребе овог насеља.
 
naslovna
 
f1
 
f2
 
f3
 
foto4