ПОСЛЕ ОСАМ ГОДИНА ОТВОРЕНО ОБДАНИШТЕ НА КЕЈУ

08. јун 2010.

08.06.2010

 

Грађани Земуна, после осам година добили су комплетно опремљен простор за боравак деце узраста од три године до поласка у школу. Записник о примопредаји, 8. јуна 2010. године, потписали су председник Општине Земун Бранислав Простран, градска секретарка за дечију заштиту, Љиљана Јовчић и директора ПУ ”Др Сима Милошевић”, Јасмина Боуали Станојковић. На овај начин, Општина Земун је званично предала објекат ”Мала сирена” на управљање и газдовање ПУ ”Др Сима Милошевић”…

 

По речима председника Пространа, Општина Земун је испунила обећања дата грађанима и обданиште на кеју је отворено. ”Успели смо да исфинансирамо све радове и вртић комплетно реновирамо. У сарадњи са Секретаријатом и Предшколском установом привели смо објекат намени. Смех деце, који ће испунити овај простор, био нам је подстицај и снага да завршимо посао”.

Вртић ”Мала сирена” је површине преко 500 метара квадратних и у њему ће моћи да борави 88 деце у четири васпитне групе.

Средствима које је издвојила Општина Земун овај јединствен простор, кружно орјентисан, у потпуности је прилагођен потребама најмлађих Земунаца.

Бранислав Простран, председник Општине, овом приликом најавио је и ново обданиште у насељу Алтина. ”Груби грађевински радови су у току и до краја године и овај објекат Општина ће предати ПУ ”Др Сима Милошевић” на бесплатно коришћење, чиме ће листе чекања за упис најмлађих у Земуну бити прошлост”.