ПОСЕТА УГРОЖЕНИМА У ОБРЕНОВЦУ

10. јун 2014.

10.06.2014

 

Заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић посетио је три угрожене породице у месној заједници ”Велико поље” у општини Обреновац. Том приликом двема породицама уручена је лична донација Дамира Ковачевића, намештај, хигијенски пакети, опрема за бебе, пелене и вода.

По речима домаћина Милана, који са супругом чека треће дете, донација из Земуна значи за њих много, будући да је поплава потпуно уништила покућство, али и основни извор прихода пластенике, засаде паприке и парадајза, а од ситне стоке и живине преживело је једно прасе и неколико кокошака.

Ипак, Милан је оптимиста и подршка коју и њима и другима пружају комшије Басaрићи, мање угрожени, буди наду да ће се домаћинства која се углавном баве пољопривредом и сточарством опоравити.

Донација у намештају, играчкама и беби опреми допремљена је и шесточланој породици Томић, која је успела да сачува нешто ситне стоке и покушава да живот врати у нормалу, како унуке, петогодишња Сара и осмомесечна Лара не би осетиле забринутост која и даље постоји, јер све треба обновити.

”Ова донација коју сам овим људима донео треба све да нас покрене, да као одговорни људи на функцијама покажемо својим примером да дух доброчинства дубоко укорењено у нашем народу постоји, и да тек сада, када је животна угроженост прошла, сви заједно морамо обновити живот у сваком граду у Србији, који је био погођен поплавним таласом” истакао је Дамир Ковачевић и позвао и друге да прате овај пример.

Донације које су упућене из Земуна подстакнуте су и залагањем полицијског службеника Душана Савића из Полицијске станице Земун, који је, боравећи у Обреновцу, упознао ове људе, тако да је помоћ је стигла  на праву адресу.

Председник месне заједнице ”Велико поље” Лазар Пејић упознао је заменика председника општине Земун Дамира Ковачевића са ситуацијом у овом делу Обреновца, где је 80 одсто домаћинстава претрпело штету, како у стамбеним деловима, тако и у пољопривредним газдинствима, њивама, стоци и живини. Насеље  Велико поље поплавиле су реке Тамнава и Колубара, а ни најстарији житељи не памте да је икада ниво воде био толико висок.

naslovna-damir

foto-1-damir

foto-2-damir

foto-3-damir

foto-4-damir

foto-5-damir

foto-6-damir

foto-7-damir