ПОСЕТА РОМСКОМ НАСЕЉУ У ЗЕМУН ПОЉУ

09. новембар 2015.

 
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, амбасадор Републике Немачке Аксел Дитман, градски менаџер Горан Весић, председник општине Земун Дејан Матић и председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац обишли су 6. новембра најстарије ромско насеље у Земуну.
 
Држава, град и општина Земун, уз свесрдну помоћ Немачке, сагласни су да житељима ромске популације треба обезбедити боље услове за живот како би се осећали равноправни и како би имали једнаке шансе као и сви остали грађани.
 
Министар Стефановић је том приликом најавио координирану и заједничку акцију сагледавања свих проблема Рома и могућности да им се помогне. Решавање инфраструктурних проблема, помоћ у обнављању домаћинстава и запошљавању приоритети су те акције.
 
„Држава улаже напоре да помогне, а очекујемо и од ромског народа да буду део тог тима. Наш посао је да будућност градимо у овој земљи и зато су ту и представници општине и града да заједно омогућимо да живите боље“ поручио је Стефановић становницима тог дела Земуна.
 
Амбасадор Дитман је нагласио да Немачка у Србији реализује бројне пројекте, међу којима су најзначијнији они који се тичу побољшања санитарних услова живота, запошљавања и образовања, а у том послу сарађују са свим релевантним институцијама наше државе и невладиног сектора.
 
Он је најавио и да је Немачка пооштрила критеријуме за добијање азила, што је поткрепио податком да је од 24.500 захтева позитиван одговор добило свега три држављана наше земље.
 
„Србија је сигурна земља и зато сви заједно треба да радимо на томе да се стварају бољи услови да људи остају у њој“, рекао је Дитман.
 
Догађају су присуствовали и директор полиције Милорад Вељовић, државни секретар министарства унутрашњих послова Јана Љубичић и руководство општине Земун.
 
n
 
1
 
2
 
3 (1)