ПОМОЋ ОПШТИНЕ ЗЕМУН ФОНДУ МАЛА МИЛИЦА РАКИЋ ИЗ БАТАЈНИЦЕ

18. август 2010.

18.08.2010

 

– „ Фонд мала Милица Ракић из Батајнице“ већ пет година ради и помаже  оне којима је помоћ неоходна. Тако смо ове године помогли  Педијатријску болницу  КБЦ „Земун“ и Дечије одељење Клинике за неурохирургију  КБЦ Србије. Такође издвајамо и средства за месечно стипендирање материјално угрожених ученика. Задатак Фонда је да сваки динар који прикупимо, дође у руке оних којима је новац неопходан “, истакао је председник УО  „Фонд мала Милица Ракић из Батајнице“, Милан Бојовић.

Градска општина Земун основала је «Фонд мале Милице Ракић из Батајнице» као спомен на невине жртве НАТО бомбардовања. Циљ Фонда је очување имена мале Милице Ракић и помоћ  деци која су у рату остала без родитеља или инвалиди, а и свој осталој деци којој је помоћ у овом тренутку потребна. Мисија Фонда је борба за мир и очување сваког људског, а посебно дечијег  живота. Данас, када институције нису у стању да систематски решавају проблеме деце ”Фонд мала Милица Ракић из Батајнице” за циљ има  борбу за права детета, за сва она права која су им угрожена непримереним одлукама одраслих.

Тим поводом је члан Већа градске општине Земун Славко Дошеновић, 25. августа 2010. године,  у свечаном општинском холу  уручио председнику УО “Фонд мала Милица Ракић из Батајнице“ Милану Бојовићу  решење о новчаној помоћи.

fond 1_0