ПОМЕН БРАНКУ ПЕШИЋУ

04. фебруар 2023.

Поводом 37 година од смрти Бранка Пешића, на Земунском гробљу окупили су се чланови породице, пријатељи, представници Општине Земун, Града Београда, политичких партија, СУБНОРА Земун, грађани и поштоваоци дела некадашњег председника земунске Општине и градоначелника Београда.

 

Венце на гроб положили су заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак и члан Већа Иван Морић, као и председник Скуштине Града Београда Никола Никодијевић и одали пошту омиљеном суграђанину, Земунцу и Београђанину, револуционару, политичару и градитељу српске престонице.

 

”Као председник Општине Брано Пешић је оставио неизбрисив траг у инфраструктури и објектима, и дао нам задатак да га пратимо и поновимо барем део достигнућа које је он урадио. Овим чином одајемо му пошту, и као хероју Другог светског рата, јунаку који је учествовао у ослобађању и обнови земље”, рекао је заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак.

 

Пешић је био на челу Општине Земун од 1955. до 1958. године, а кормилом Београда је управљао у периоду од 1965. до 1974.