ПОКЛОНИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ ИЗ ”ЗВРКА”

28. децембар 2021.

Спроводећи међу првима нове Основе програма предшколског васпитања, у вртићу ”Зврк” је управо у току пројекат ”Знаци око нас”, по жељи предшколаца који су за тему изабрали упознавање са правилима саобраћаја.
На позив руководиоца ”Зврка” Тање Илић да посете малишане и упознају се са пројектом одазвао се заменик председника Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Сава Мишковић и начелник Одељења за рад са локалним самоуправама Републичке агенције за саобраћај Томислав Петровић.
Након обиласка предшколске групе, која је комплетан простор у којем борави опремила саобраћајним знацима, сигнализацијом, макетама и приручним возилима од картона, гости су даривали поклоне које је припремила Агенција за безбедност саобраћаја, флуоросцентне, уочљиве ранчеве за спортску опрему са аксесоаром популарног лика Пажљивка, од првог мултимедијалног приручника за упознавање са основама безбедности у саобраћају, бојанке, лењира, наруквица до цртаног филма.
И предшколци, њих око чертдесетак су спремили поклон за своје госте, те им уручили коверту пуну својих честитки за наступајуће Божићне и Новогодишње празнике, уз обећање да ће се у 2022. години сретати и наставити започето дружење.
У склопу својих годишњих активности Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун сваком прваку поклања илустровани часопис ”Пажљивкова правила у саобраћају”, а новорођеним бебама по пријави и дечије аутоседиште за безбедну вожњу у путничком аутомобилу.