ПОЗНАТЕ ЕКИПЕ ЗА ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ ”БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА”

09. април 2021.

 

Такмичење у трчању на 40 метара за ученике трећих и четвртих разреда земунских  основних школа, уз поштовање свих превентивних мера у борби против ширења пандемије ковида 19, одржано је 9. априла на Градском стадиону у Земуну.

Капитен осмочлане женске земунске екипе за градско такмичење у јуну је Лара Крамбергер, којој је уручена медаља и плакета, а мушке Алекса Жунић, такође награђен одличјем.

У име покровитеља, Градске општине Земун, који је омогућио наступ младих Земунаца у седмом циклусу спортске манифестације ”Брзином до звезда”, такмичење је пратио члан Општинског већа Драган Матијевић.

Матијевићу је захвалницу у име Атлетског савеза Србије уручио прослављени атлетичар, светски и европски ас Емир Бекрић.

Такмичење је пратио и спортски директор Београдске асоцијације за школски спорт Момчило Станојковић.

Земун је у пројекту ”Брзином до звезда” учествовао у пет циклуса: 2007, 2008. и 2009, а после деценије паузе и 2019. године. У 2020. нису постојали услови за његову реализацију због пандемије ковида 19.

Добро осмишљеним припремама од почетка марта 2021. године спроведене су обуке, кампови и тренинзи малих атлетичара, јер је смисао пројекта ”Брзином до звезда” омасовљење дечјег спорта, подршка здравим стиловима живота и развоју базичног спорта, атлетике.

Носилац пројекта Омладински спортски савез Земуна штампао је пригодни информатор и плакат, који су подељени свим школама учесницама.

Повратак Земуна међу 40 градова такмичара и у 500 школа учесница, међу којима су биле и готово све земунске осмолетке 2019. године награђен је Златном плакетом коју је Омладинском спортском савезу Земуна и АК Младост као организаторима општинског такмичења ”Брзином до звезда” доделио Српски атлетски савез, док је Андреј Николић, ученик ОШ ”Лазар Саватић” био свеукупни победник 6. циклуса ове угледне спортске манифестације.