ПОЗДРАВ ИЗ ЗЕМУНА

01. октобар 2021.

Под покровитељством Градске општине Земун, у организацији Удружења Збирка акварела и пастела ”Војислав Перовић” у галерији ”Нар” последњег дана септембра под називом ”Поздрав из Земуна” представљени су радови четири младе мултимедијалне уметнице.

Своје аутентично и самосвојно стваралаштво, индивидуалног печата и рукописа, и у форми примењених и украсних предмета у сликаној керамици, камену, стаклу и металу са мотивима Земуна, бројним посетиоцима галерије ”Нар” у Његошевој улици број 29, представиле су Љиљана Бурсаћ, Наташа Бојанић, Валентина Савић и Нина Станковић. Изложбу је отворила историчарка уметности Вера Виторовић.

Љиљана Бурсаћ је представила серију етеричних минијатура – иницијала сликаних златним листићима на паусу писмом Мирослављевог јеванђеља, Нина Станковић сведену слику – цртеж једноставних облика и чистих боја, Валентина Савић зидни диптих инсталацију, Наташа Бојанић необичне скулптуре и лампе. Уметнице су израдиле и пригодну серију уникатне керамике и магнета са мотивима Земуна.

На изложби су представљене и разгледнице са земунским мотивима са акварела Војислава Перовића, а представљен је и календар за наредну годину сачињен од 12 непоновљивих кадрова земунске вароши из киста овог врсног акварелисте.

Изложба ”Поздрав из Земуна” ће бити отворена до 30. новембра.