ПОДЕЉЕН ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ИЗБЕГЛИЦАМА

08. јун 2022.

На основу уговора које су избегла лица потписала са Градском општином Земун пакети грађевинског материјала испоручени су на кућне адресе осам породица које живе у Батајници, Земун Пољу, Грмовцу и насељу Плави хоризонт.

 

Члан Већа Градске општи Земун и председник Савета за миграције Бошко Радовановић уверио се на терену да испорука иде по договореној динамици, и нагласио да ће Градска општина Земун у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставити да реализује различите пројекте подршке избеглим и интерно расељеним породицама које су свој дом нашле у Земуну.

 

Укупна вредност пројекта који финансира Комесаријат за избеглице и миграције  и Градска општине Земун је 4.800.000,00 динара, док је појединачна бесповратна помоћ у грађевинском материјалу по кориснику до 600.000,00 динара.

 

Бесповратна помоћ која директно утиче на побољшање услова становања помоћи ће породицама да заврше радове на спољној изолацији кућа, уграде столарију, доврше кровну конструкцију и унутрашње молерске радове.

 

Градска општина Земун је кроз различите програме финансирања од 2010. године до данас обезбедила помоћ у грађевинском материјал у за 227 породица избеглих и интерно расељених лица.