ПОДЕЉЕНО ЈОШ 69 БЕБИ ПАКЕТА

22. јун 2020.

 

 

Начелница Управе градске општине Земун Катарина Зрилић поделила је 19. јуна 69 беби пакета родитељима, које у оквиру пројекта ”Земунска беба” Градска општина Земун спроводи заједно са ”Фондом мала Милица Ракић из Батајнице”.

”Ми смо деци и младима подршка. Колико год смо у могућности трудимо се да растеретимо буџет родитељима како би подстакли рађање у нашој општини. Ово није једини пројекат који спроводимо. Већ трећу годину за редом председник општине у земунском породилишту првог јануара уручује ваучере мајкама прворођених девојчице и дечака. За Бадњи дан уручујемо Божићне пакетиће. Сваком земунском прваку првог септембра дарујемо ранац са комплетном школском опремом. Најбоље ђаке посебно награђујемо, а пред крај школске године организујемо припремну наставу за полагање мале матуре”, каже Зрилић, уз напомену да ће Градска општина Земун и надаље спроводити активну политику пружања подршке породицама.

Пакети садрже бенкице, пелене, портикле, постељину, флашице, козметику и све оно што је потребно када бебе стигну у свој дом. До сада је подељено око 300 беби пакета.

У току поделе беби пакета спроведене су све превентивне мере заштите од вируса корона у складу са препорукама понашања, од дезинфекције, заштитне опреме до држања прописане дистанце.