ПОДЕЉЕНИ БЕБИ ПАКЕТИ РОДИТЕЉИМА

14. јул 2023.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручили су родитељима беби пакете у оквиру пројекта ”Бебо, добродошла у Земун”, а који, у циљу спровођења мера популационе политике и подршке у области породице и деце, спроводе Општина и ово Министарство. Догађају је присуствовала и начелница Управе ГО Земун Тијана Бакић.

 

Укупна вредност Пројекта је 8,5 милиона динара, од чега је пет милиона динара определило Министарство, док учешће Градске општине Земун износи 3,5 милиона динара, која су намењена за набавку брендираних беби пакета који садрже све оно што је потребно за првих пар месеци када у дом стигне нови члан породице, а све у складу са Програмом Савета за бригу о деци и породици ГО Земун.

 

”Помоћник председника Општине Андријана Кукољ је дала идеју да за све новорођене Земунке и Земунце обезбедимо редовну поделу беби пакета. Очекујемо да ћемо и у будућности спроводити овакве и  сличне акције, које  ће допринети да родитељима помогнемо у одгајању малишана, како би наталитет био већи. То је наш мали допринос са локала”, рекао је председник Ковачевић и присутне подсетио да Градска општина Земун има неколико таквих пројеката које спроводи током године, од ”Земунског првака” почетком септембра, до Трга отвореног срца, као и бесплатних представа за децу на Гардошу у току лета. Све те активности Општина организује само са једним циљем, да деце буде што више, како би се помогло суграђанима у подизању нових нараштаја.

 

Министарка проф. др Дарија Кисић је истакла да је Општина Земун пример одличне праксе како се подржавају парови са децом и спроводи наталитетна политика и подсетила да је 2011. године стопа фертилитета била 1,4, док последњи резултати показују скок на 1,63, што је још далеко од жељених вредности које би требало да подстакну овакве активности.

 

”Препознали смо овај Пројекат, јер нема лепшег тренутка у животу свих нас од рођења детета. Срећни смо што смо данас у прилици да ту неописиву радост поделимо са родитељима у Земуну”, рекла је Кисић.

 

Прве пакете добили су родитељи 40 новорођених девојчица и 35 дечака.

 

Градска опшптина Земун наставља са Пројектом и сваки родитељ који се пријави моћи ће да подигне свој поклон пакет ”Бебо, добродошла у Земун”.