ПОДЕЉЕНА ДЕЧИЈА АУТО СЕДИШТА

19. април 2021.

Вишегодишња акција поделе дечијих ауто седишта коју организује Савет за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун настављена је 19. априла у галеријском простору Канцеларије за младе. Педесет дечијих ауто седишта родитељима су уручили помоћник председника Градске општине Земун Андријана Кукољ, заменик председника Скупштине и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун Сава Мишковић и председница Удружења ”Будимо безбедни” Деа Ђурђевић.

”Наш циљ је да подизањем нивоа саобраћајне културе грађани Земуна који превозе малишане  користе дечија ауто седишта, што ће свакако бити гарант веће сигурности на путевима. Уосталом, наша стална обавеза је да радимо на подизању нивоа саобраћајне културе и достизању циљева Стратегије Републике Србије о безбедности саобраћаја”, рекла је Андријана Кукољ, која се том приликом захвалила Деи Ђурђевић на сарадњи у свим програмима и пројектима које реализује Општина у оквиру активности Савета за безбедности саобраћаја на путевима.

Председница Удружења ”Будимо безбедни” Деа Ђурђевић је истакла да је Земун једна од градских општина која веома озбиљно ради на организацији превентивних акција и која брине о свим суграђанима када је реч о безбедности у саобраћају, почев од малишана у вртићу, преко школараца и студената, па све до најстаријих суграђана који су веома угрожени у саобраћају.

Наредних дана дечија ауто седишта ће бити подељена у различитим терминима, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Попуњавањем формулара који је доступан на сајту општине и у шалтер сали,  родитељи могу да обезбеде ауто седиште за своје дете. Како буду пристизале пријаве у току године, биће заказани нови термини за поделу ауто седишта.

Са смиривањем епидемиолошке ситуације Савет ће кренути са организацијом трибина које ће у фокус ставити безбедност свих учесника у саобраћају, од пешака до возача.