ПОДЕЉЕНА АУТО-СЕДИШТА И ОДРЖАНА ОБУКА О ЊИХОВОЈ ПРАВИЛНОЈ УПОТРЕБИ

30. мај 2023.

 

У организацији Градске општине Земун – Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима и Агенције за безбедност саобраћаја у Свечаној сали општине је 29. маја одржана обука родитеља о безбедној употреби дечијих ауто-седишта. Истог дана, подељено је више од 100 дечијих ауто-седишта.

 

Традиционалној акцији, која се реализује већ четири године за редом,  присуствовали су помоћник председника ГО Земун Андријана Кукољ, заменик председника Скупштине и председник Савета градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима Сава Мишковић и помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Мирко Коковић са сарадницима.

 

”Потрудили смо се да унапредимо систем поделе на месечном нивоу. Усагласили смо набавку са потребама, односно пријавама родитеља. Процене на основу претходних година су да бесплатно поделимо између 400 и 500 дечијих ауто-седишта”, изјавила је помоћник председника ГО Земун Андријана Кукољ и поменула да је Градска општина Земун ове године формирала Савет за бригу о деци и породици, како би се и на локалу спроводиле мере политике Владе Републике Србије окренуте ка очувању породице.

 

Такође, најављена је још једна акција Општине, као подршка породици, а то је подела беби пакета, у склопу пројекта ”Бебо, добродошла у Земун” свим бебама рођеним на територији ГО Земун.

 

Мирко Коковић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије истиче да око 75 посто родитеља у Земуну превозе своје малишане у безбедносним седиштима, што је резултат сарадње са Саветом ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима и едукације родитеља.

 

Током маја месeца, Општина је поделила око 200 седишта, а акција се наставља и у наредним месецима.