ПОВРАТАК ЗЕМУНСКИХ ”ПАНДИ” У ЛИГУ НАЈБОЉИХ РАГБИСТА

01. април 2022.

Рагби Лига Србије Земун од 2021. године исписује светле странице спортске историје Земуна и шире.

Тада се реактивирао и уз подршку Градске општине Земун и Рагби 13 федерације Србије ангажовао je новог тренера Владислава Дедића, поново окупио проверене и довео нове играче, те заиграо као некада, када је био високорангиран у превнству СФРЈ.

Тренутни пласман РЛК Земун је девето место на светској ранг листи, а земунски рагбисти су на такмичењу ЕУРО Б одржаном у Београду 2021. године заузели прво место и стекли услов да и ове сезоне одмере снаге са најјачим селекцијама Старог континента.

У пријатељском мечу са шампионским тимом ”Црвене звезде” РЛК Земун је показао одличну екипу на терену; као и са лесковачким ”Гепардима”. Није било битно победити колико се уиграти за наставак такмичења у сениорској категорији. Прави тест биће 22. априла на домаћем терену са ”Херојем Полетом”.

Иначе, РЛК Земун наставља традицију РЛК Змај из шездесетих година прошлог века, који је остварио значајне успехе  у Југословенској лиги и освојио три трофеја у Купу ослобођења Београда, да би се 1967. године угасио.

Игор Блајић, Игор Бајић и Урош Гајић  24. августа 2012. обновили су рад замрлог РЛК Змај под новим именом  – РЛК Земун, који храбро улази у нову сезону 2022.  и нада се да ће под покровитељством ГО Земун и Рагби 13 федерације Србије популарне ”Панде” поново почети да јуришају на трофеје.