ПОВЕРЕНИШТВО БРИНЕ О НАЈУГРОЖЕНИЈИМА

16. децембар 2022.

У сусрет Међународном дану миграната Земунско повереништво за збрињавање избеглих и прогнаних лица је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, Данским саветом и локалним Саветом за миграције Градске општине Земун реализовало бројне пројекте од животног значаја за најугроженију популацију: избеглице, интерно расељена лица и мигранте из ратом захваћених земаља, међу којима и Украјине.

 

На основу јавних конкурса подељен је грађевински материјал за избеглице за 2020. и 2021. годину, укупно 13 пакета.

 

На основу јавног позива за доделу сеоске куће са окућницом и грађевинског материјала за адаптацију за избеглице, додељен је један пакет.

 

Једној избегличкој породици исплаћена је једнократна новчана помоћ по основу Регионалног стамбеног програма РХП 2 за уградњу грађевинског материјала.

 

У складу са могућностима исплаћене су две једнократне новчане помоћи за избеглице, четири за интерно расељене и рефундирани трошкови за сахрану.

 

Избеглицама из ратом захваћене Украјине дељени су хуманитарни пакети хране, хигијене, школски прибор и дечји додаци, као и једнократне новчане помоћи за куповину лекова.